Vorige slide
Volgende slide

Behoud is het nieuwe goud!

Het is maandagavond, je rijdt naar huis en de regen tikt tegen de voorraam van je auto aan; het enige dat je hoort is het op en neer gaan van de ruitenwisser en op de achtergrond Radio Paloma en jij hebt je handen niet aan het stuur maar spreekwoordelijk in je haar. En het enige dat jij kunt denken is: “Is er een recruiter in deze wereld die niet alleen werft maar ook een doordacht selectieproces heeft? Het antwoord is makkelijk: JA! 

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt; een kandidaat die binnen no-time weer vertrekt en meer kapot maakt in je organisatie dan drank of dat je lief is. In de volksmond ook wel een bad hire genoemd. Hoe kon dit toch gebeuren? Want je onderbuikgevoel was goed en het CV was uitmuntend en de kandidaat voldeed aan alle harde eisen? Niks zo subjectief als solliciteren en haar gesprekken. De kans dat zoiets gebeurd is altijd aanwezig, maar wat als ik je vertel dat je die kans aanzienlijk kunt verminderen?  

Met ons bedrijf bemiddelen we namelijk de best passende kandida(a)t(en) voor uw openstaande vacature(s).  Wij zetten niet alleen een gerichte marketingcampagne uit of een search in onze database, nee daar houd het niet bij op…wij selecteren kandidaten ook op basis van 8 kernelementen. Niet alleen goed voor u, maar ook voor de kandidaat. Benieuwd naar ons recruitmentproces? 

Video afspelen
Executive Search
Een van de belangrijkste schakels in uw bedrijf is de invulling van uw key posities. U bent daarom continue op zoek naar de best passende Executives voor de uitdagingen die voorliggen in uw organisatie. Maar wat is nu echt die beste match? Laat u inspireren door onze aanpak!
Lees meer
Interim Solutions
Juist de inzet van tijdelijke ondersteuning vraagt om de best passende kandidaat. Want een mismatch op deze positie kan verstrekkende gevolgen hebben. Onze poule van interim-specialisten zijn geselecteerd volgens onze eigen AIManalyse; hierdoor weten wij direct of de uitdaging die voorligt, passend is bij de drijfveren, competenties en talenten van onze interim-kandidaat. Benieuwd naar net dat metertje extra?
Lees meer
Talent Pool Recruitment
U bent op zoek naar de “nieuwe” toekomst voor uw bedrijf? Het binden en boeien van aanstormend talent aan uw bedrijf voor de lange termijn. In deze arbeidsmarkt sowieso al een hele uitdaging maar wat als wij vertellen dat talent zich heden ten dage anders laat binden en boeien? Wij zijn u graag van dienst bij de invulling van deze specifieke posities.
Lees meer
Carrièreadvies op maat
Er zijn duizend en een redenen om te switchen van baan. Vaak brengt deze stap een hoop vragen met zich mee; "Zoek ik een betere balans tussen werk- en privé?, In welke sector zou ik graag actief zijn? Waar zou ik met mijn talenten impact kunnen hebben?" AIM assisteert u graag bij het richting geven aan die keuze.
Lees meer
Vorige slide
Volgende slide

Retentiepercentage > 91%

Bemiddelde kandidaten > 124

Terugkerende opdrachtgevers > 88%

Klanttevredenheid | 8.4

Een selectie van succesvolle searches:

Recruitmentstrategie

U begrijpt het, het aannemen van een nieuwe collega op een openstaande positie is geen sinecure en vergt een juiste strategie!